Foto

På min första långresa hade jag med mig en förhållandevis skrymmande DSLR systemkamera. Då tog jag mig fram på en stålhäst med två pakethållare och långt över 100 liters packningsutrymme. Jag bar med mig vandringsutrustning, vinterutrustning, stadskläder och, under en period, två tält och två ryggräckar. Den här gången cyklar jag på en desto nättare aluminiumcykel med i runda slängar 50 liters kapacitet för packning och har för avsikt att göra cyklingen livligare. Saker måste bantas. Linnea tog dessutom över kameran jag hade sist, så jag hade chansen att byta upp mig.

Det blev en modernare spegellös systemkamera. Kamerahuset väger drygt hälften så mycket, och storleksskillnaden ser ungefär likadan ut, trots att sensorstorleken är densamma. Eftersom jag tjänat in vikt och utrymme kom jag med mitt sunda förnuft fram till att jag kunde kompensera den intjänade vikten med att ta med fler objektiv istället!

bild 2

  • Sony Nex 6 kamerahus
  • Samyang MF 14mm f/2.8
  • Sigma 19mm f/2.8
  • Konica Minolta Hexanon AR 40mm f/1.8
  • Konica Minolta Hexanon AR 135mm f/3.5 
  • Adaptrar
  • UV-filter och ett neutral density gråfilter 
  • 2x extrabatterier

En för mig stor fördel med spegellös kamera är att man med billiga adaptrar kan använda nästan vilka objektiv som helst. De gedigna Konica Minolta-objektiven är från 70-talet men är ändå väldigt skarpa. Dessutom var de nästan gratis (135:an fick jag för 10 kronor(!)).

Kameran har även inbyggd programvara för timelapse fotografi, vilket gör att jag slipper bära med mig en intervalometer.

Samyangen känns löjligt stor, pjäsen väger dessutom över halvkilot, men jag vill ändå ha med det då det ger superskarpa bilder och är perfekt för landskap då det är så vidvinkligt.

Sigma-objektivet är mest med för att jag måste ju ha åtminstone ett modernt objektiv med autofokus om jag ska fotografera saker som rör sig snabbt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s